Recepten lamsvlees
‘Lekker Twente’ lamsvlees recepten in de Tubantia
Peter Leferink – Winnaar masterchef 2011 Tubantia
Willem Dankers – Restaurant Dorset in Borne
Krokant Turks brood met lamsvlees, aubergine, olijfolie tomaat en munt.
Michel van riswijk – Landhuishotel/restaurant De Bloemenbeek in de Lutte
Gebraden lam met stamp van raapstelen, saus van lamstong, dragon en gebrande mosterd.
Jelle Wagenaar – Het seminar Zenderen
Publicaties
Interviews met lamsvleesspecialist Bauke Bossink
Interview met Bauke Bossink in de Tubantia
,Ik was als jongetje al gek van schapen. Mijn vader had ze, en dan kwam er wel eens een moederloos lammetje in de keuken, prachtig. Ik wist
altijd al dat ik boer wilde worden, en verder zou gaan met de schapen. Ik ben naar AustraliĆ« en Nieuw-Zeeland geweest om alles te leren, bijvoorbeeld hoe je met een hond moet werken. Maar toen lekker weer naar Twente….
Interview in de Tubantia over het lamsvlees van Bossink
‘Natuur zijn gang laten gaan’
Online lamsvlees bestellen van lammeren die in de Twentse natuur hebben geleefd. Met dit concept bestormt schapenhouder en lamsvleesspecialist Bauke Bossink de markt voor particulieren, restaurants en slagers die op zoek zijn naar een bijzonder stukje lamsvlees. “Waarom zou je het van ver halen als het lekkerste lamsvlees uit Nederland komt?”